ManfakwakStichting Manfakwak
 


 

 

Wat Stichting Manfakwak heeft bereikt in 16 jaar

Dankzij Stichting Manfakwak en haar donateurs zijn, in de afgelopen 16 jaar, 56 Papoea studenten afgestudeerd in verschillende richtingen zoals: medicijnen, techniek, informatica, economie en landbouw.

Twee bekende Papoea artsen, wiens studies betaald zijn door St. Manfakwak, zijn dokter Rica Kapisa en dokter Jerry Msen. De polikliniek van dokter Rica kapisa is in de zomer van 2004 officieel geopend en in gebruik genomen. Momenteel werken op twee middagen vier verpleegkundigen in de nieuwe polkliniek. Er worden gemiddeld zo'n twintig patiƫnten geholpen. Op het moment vinden onderhandelingen plaats tussen de Indonesische Overheid in de provinciestad Jayapura en Yayasan (stichting) Manfakwak wat betreft de salarissen van het verplegend personeel. We hopen dat ze zichzelf kunnen bedruipen, zodat in 2007 St. Manfakwak dit project kan afbouwen.

Dokter Jerry Msen werkt in een klein ziekenhuis in Koya. Dat is een afgelegen gebied bij de Tami rivier. Daarnaast heeft hij ook een eigen polikliniek in dok IX (Jayapura). Deze polikliniek fungeert als een stageplaats voor de net afgestudeerde Papoea artsen. Soms wordt hij gestuurd naar het gebied rond het Sterrengebergte vanwege HIV en cholera.